Μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid οι ανεμβολίαστοι αλλά… δε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν

14.41

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάνουν ένα προληπτικό ράπιντ τεστ στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για να δουν αν έχουν κορωνοϊό; Η απάντηση είναι ναι. Οι ΚΟΜΥ δεν πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους μόνο για τους εμβολιασμένους αλλά για όλους. Η διαφορά είναι ότι αυτό το τεστ δε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να το δηλώσουν στην εργασία τους ή για να μπουν σε κάποιον εσωτερικό χώρο, όπως τα γυμναστήρια που απαιτείται καθώς όπως είναι γνωστό από τις 13 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να το πληρώσουν σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Αρκετοί είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες που ζητούν από τον ΕΟΔΥ τη βεβαίωση του αρνητικού ράπιντ για χρήση, κάτι που δε γίνεται. Οι βεβαιώσεις δίνονται μόνο σε εκείνους που εδώ και 14 μέρες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Πάντως σε ότι αφορά στην κίνηση στο αίθριο του Δημαρχείου Χανίων, πριν την αυστηροποίηση των μέτρων ο μέσος όρος κυμαίνονταν στα 500 δειγματοληπτικά τεστ ενώ εδώ και τρεις ημέρες δεν ξεπερνούν τα 100.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για θεαματική αύξηση στην μετάδοση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα με το άνοιγμα των σχολείων και τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες με τον κ. Ντουκάκη, συντονιστή των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Χανίων, να υπογραμμίζει ότι τώρα είναι η ευκαιρία για εμβολιασμό για όσους δεν το έχουν ακόμα πράξει.

Τέλος με την αυστηροποίηση των μέτρων αρκετοί είναι εκείνοι που κλείνουν ραντεβού για να γλιτώσουν το κόστος του ενός ή των δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα.