“Να μας δώσουν τη σύνταξη του 2012 και να επιστραφούν τα δώρα μας” – Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

16.10

Να επιστραφεί η 13η και η 14η σύνταξη ζήτησαν πανελλαδικά σήμερα οι συνταξιούχοι οι οποίοι στα Χανιά κατέβηκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν όλα όσα έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό από την συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς για την Κρήτη ζήτησαν την άμεση επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 και ην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Μετά από δεκαετίες δουλειάς περίμεναν πως με τη σύνταξη τους θα μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, αν’ αυτού κάθε μήνα κάνουν αγώνα για να μπορούν να έχουν χρήματα και τις 30 μέρες του μήνα, που για τους μεσαίους και χαμηλοσυνταξιούχους αυτό όσο περνά ο καιρός μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

Δε θα μας εξαθλιώσει η ακρίβεια φώναξαν σε όλους τους τόνους και κάλεσαν την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει κατώτατη κύρια σύνταξη 600 ευρώ καθώς είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 500.

Τέλος, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους και για ουσιαστική  δωρεάν δημόσια περίθαλψη, ενώ χαρακτήρισαν το επίδομα των 250 ευρώ για όσους το δικαιούνται, κοροϊδία.