Ξήλωσε η τεχνική υπηρεσία τα ογκώδη από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων – Από Δευτέρα μπαίνει ο εργολάβος

16.12

Μια τελείως διαφορετική εικόνα παρουσιάζει αυτές τις ημέρες το εσωτερικό της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Τα βαριά οχήματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, απομακρύνουν τα μεταλλικά κομμάτια από τις  πρόσθετες κατασκευές των καταστημάτων. Αμίαντος, σίδηρος και αλουμίνιο θα αφαιρεθούν για να προχωρήσει ο ανάδοχος εργολάβος στην ολική αποξήλωση των υπόλοιπων υλικών.

Ότι έχει απομείνει δείχνει και την ημερομηνία λήξης των παλαιών εγκαταστάσεων, αφού δεν υπήρχε ομοιομορφία ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετοί δεν τηρούσαν και τα όρια των επιχειρήσεων τους. Με την ανακατασκευή της αγοράς, δε θα μπορεί ο καθένας να προσθέτει ότι υλικό θέλει για να επεκτείνει τον χώρο του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι στον νέο σχεδιασμό για τις χρήσεις προβλέπεται να μην είναι διάσπαρτα τα καταστήματα ανάλογα με το είδος των προϊόντων. Σε κάθε τμήμα του σταυρού θα τοποθετούνται οι επιχειρήσεις με τις ίδιες χρήσεις. Για παράδειγμα τα μαγειρεία θα είναι σε συγκεκριμένο σημείο στο οποίο θα προβλεφθούν και έξοδοι για καμινάδες όπως και όλα αυτά που χρειάζονται στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αν όλα πάνε καλά βάσει προγραμματισμού οι καταστηματάρχες θα επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο ή στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.