Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” – Ποιες περιοχές “χτύπησε”

15.00

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Ελπίδα με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά και τα πεδινά της Κρήτης. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Η Ελπίς έφερε χιόνια και πολικό ψύχος. Σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του παγετού ενώ σε άλλες περιοχές δίνουν μάχη για να κρατήσουν το  κεντρικό οδικό δίκτυο ανοικτό.

Στο Δήμο Ανωγείων εξαιτίας των χιονοπτώσεων, η κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σε κάποια άλλα έχει διακοπεί τελείως.

Εντωμεταξύ εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τα σχολεία στα Ανωγεια θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος να παγώσει το δικτύου υδροδότησης

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις στους κατοίκους των περιοχών που επηρεάζονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση.

Επίσης καλεί τους οδηγούς που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν οδηγούν, να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.