Ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος του Project Future

11.53

Έτοιμοι να εισέλθουν στην αγορά εργασίας είναι οι απόφοιτοι του 6ου κύκλου του Project

Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration και συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Στους πέντε πρώτους κύκλους του προγράμματος, 2.594 νέοι εκπαιδεύτηκαν μέσω του Project Future και του ReGeneration, 927 από αυτούς εξειδικεύτηκαν σε έναν από τους πυλώνες του Project Future και 618 απόφοιτοι έχουν ήδη βρει μια θέση στην αγορά εργασίας ενώ οι προσλήψεις συνεχίζονται.

Μετά το τέλος των εκπαιδεύσεων του 6ου κύκλου, τα βιογραφικά των 226 νέων αποφοίτων είναι άμεσα διαθέσιμα προς αξιολόγηση και πρόσληψη σε περισσότερες από 1.300 επιχειρήσεις, μέλη του δικτύου εταιρειών του ReGeneration και του Project Future.

Στον 6ο κύκλο υποβλήθηκαν 5.500 αιτήσεις από νέους πτυχιούχους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, οι οποίες επελέγησαν με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, μέσα από μια διαδικασία που είναι δυναμική και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στους νέους της χώρας και πραγματοποιεί από το 2018 κάθε χρόνο, σε δύο κύκλους, το Project Future μέσω του οποίου παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε τομείς αιχμής, στηρίζοντας την προσπάθεια των πτυχιούχων να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

 

Οι τρεις προηγούμενοι κύκλοι έγιναν ψηφιακά ενώ ο επόμενος, 7ος κύκλος, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Το Project Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα, ενώ για τον 6ο κύκλο , πολύτιμη ήταν η συμβολή των Google, Facebook, LinkedIn Learning, Code.Hub, της EY Ελλάδος, καθώς επίσης και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών.