Ο “Φρίξος” αθωώθηκε στο δικαστήριο – “Δε στοιχειοθετείται η μήνυση του γονέα”

16.18

Ο Φρίξος τελικά δεν μπήκε φυλακή στα Χανιά, αφού το Πρωτοδικείο Χανίων αθώωσε τις 4 νηπιαγωγούς με το αιτιολογικό ότι δεν στοιχειοθετείται η πράξη για την οποία κατηγορούνται. Το πρωί εκδικάστηκε η μήνυση γονέα σε βάρος 4 εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου στο οποίο το 2017 φοιτούσε το ένα από τα παιδιά του, επειδή στο πλαίσιο του μαθήματος Σώμα, οι νηπιαγωγοί χρησιμοποίησαν τους επιστημονικούς όρους για τα γεννητικά όργανα.

Στο δικαστήριο προσήλθαν με την κατηγορία της βλάβης ψυχικής υγείας από αμέλεια τελεσθείσα από υπόχρεους κατά παραυτουργία. Ο εισαγγελέας από την πλευρά του πρότεινε την απαλλαγή τους.

Στο πλευρό των νηπιαγωγών στάθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα, ο οποία τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί κανείς δε θέλει το κακό των παιδιών τους, με τον γονέα να υποστηρίζει ότι τα παιδιά πονηρεύονται με τη χρήση των συγκεκριμένων όρων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το Σώμα μου, έχει αποσπάσει βραβεία για τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα καθώς ζούμε σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ τα παιδιά πρέπει να ξέρουν από μικρά να βάζουν όρια στο άγγιγμα των άλλων.