Ο κυκλώνας Νέαρχος “χαϊδεύει” την Κρήτη με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

15.09

Κρήτη Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο επηρεάζονται ήδη από τον Μεσογειακό κυκλώνα Νέαρχος, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή με τα κύρια χαρακτηριστικά του να εκδηλώνονται στην Κρήτη σήμερα και αύριο Σάββατο. Κυρίως η Μάλτα και η Σικελία επηρεάζονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ στη Δυτική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο ήπια.

Οι βοριάδες και ο υψηλός κυματισμός στις ακτές θα συνεχιστούν και συστήνεται προσοχή σε όσους ασχολούνται με παράκτιες δραστηριότητες.

Από την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν ενώ αλλαγή του καιρού  αναμένεται από Δευτέρα με άνοδο της θερμοκρασίας καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις.

Ο κρητικής καταγωγής Νέαρχος – που έδωσε το όνομα του στο νέο κυκλώνα – υπήρξε ο επικεφαλής του στόλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στην Ασία. Η ΕΜΥ της Ιταλίας όμως ονόμασε με διαφορετικό όνομα τον συγκεκριμένο κυκλώνα, ενώ τα κράτη τον τελευταίο χρόνο έχουν συνεννοηθεί στο να δίνουν το ίδιο όνομα σε κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο.