Πολικό ψύχος φέρνει η κακοκαιρία “Ελπίδα” – Φειδωλοί στην κατανάλωση ρεύματος οι πολίτες

15.23

Με τη θερμοκρασία να πέφτει σε μονοψήφια νούμερα και τα χιόνια να φτάνουν στις πεδινές περιοχές προμηνύεται μια μακρά και δύσκολη χειμερινή σεζόν. Οι πολίτες έχουν προετοιμαστεί βάζοντας σε λειτουργία τα θερμαντικά μέσα που διαθέτουν για να προφυλαχτούν από το πολικό ψύχος που θα φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα». Την ίδια ώρα η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει πολλά νοικοκυριά σε απόγνωση.

Διαδοχικά καιρικά συστήματα φέρνει η κακοκαιρία Ελπίδα στη χώρα μας τις επόμενες ώρες, με το πρώτο καιρικό σύστημα να μας επηρεάζει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία Ελπίδα με τις πολικές θερμοκρασίες να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Οι πολίτες έχουν προετοιμαστεί καθώς στο χιόνι αναμένεται να «βυθίστει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας .

Αρκετοί είναι εκείνοι που παραγγέλνουν πετρέλαιο θέρμανσης, αγοράζουν σόμπες και ηλεκτρικές κουβέρτες και εφοδιάζονται με ξύλα για το τζάκι και τις ξυλόσομπές.

Μπορεί να κρύο να είναι τσουχτερό, τσουχτερές όμως είναι και οι τιμές του ρεύματος με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι φειδωλοί στην κατανάλωση του. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό είδαν φουσκωμένους τους λογαριασμούς γι αυτό και αναζήτησαν οικονομικότερες λύσεις θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  η κακοκαιρία  θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.