Προθεσμία για την Τετάρτη πήραν οι τρεις Χανιώτες για τις κλοπές των ΑΤΜ

20.29

Στις 12:10 το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για δύο κλοπές και 8 απόπειρες σε ΑΤΜ των Χανίων και του Ρεθύμνου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Οι τρεις Χανιώτες ηλικίας 47, 36 και 28 ετών ζήτησαν από τον Εισαγγελέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν και εκείνος τους όρισε να ξαναβρεθούν ενώπιον του την Τετάρτη στις 11 το πρωί.

Οι φερόμενοι ως δράστες οι οποίοι την Κυριακή τα ξημερώματα συνελήφθησαν επ αυτοφώρο την ώρα που προσπαθούσαν να ανατινάξουν για δεύτερη φορά μετά από δύο χρόνια το ΑΤΜ που βρίσκεται σε σούπερμάρκετ στα Μινωθιανά Κολυμβαρίου αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, έκρηξη, κλοπές αυτοκινήτων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 47χρονος και τα δύο αδέλφια να θυμίσουμε είχαν καταφέρει στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 με δυναμίτιδα να ανατινάξουν το ίδιο ΑΤΜ στο Κολυμπάρι και να αφαιρέσουν από αυτό περίπου 20.000 ευρώ, ενώ μετά από ένα χρόνο στις 29 Νοεμβρίου του 2019 κατάφεραν να με τη χρήση υγραερίου να ανατινάξουν το ΑΤΜ ενός καφέ στην Αλμυρίδα από το οποίο αφαίρεσαν περίπου 130.000 ευρώ καθώς ήταν γεμάτο με συντάξεις των ανθρώπων της περιοχής.

Όμως αν και νόμιζαν ότι οι αρχές δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για την ταυτότητα τους, έπεσαν έξω αφού οι κινήσεις τους ήταν υπό παρακολούθηση αρκετά μεγάλο διάστημα και οι αστυνομικοί περίμεναν την επόμενη κίνηση η οποία έγινε την Κυριακή.

Οι τρεις συλληφθέντες δεν έχουν σπάσει τη σιωπή τους κατά τη διάρκεια της προανάκρισης με τους αστυνομικούς να τους αποδίδουν άλλες 7 απόπειρες κλοπών ΑΤΜ στα Χανιά και μία στο Ρέθυμνο.