Προς ιδιωτικοποίηση το Νοσοκομείο Χανίων; Εν μέσω πανδημίας φεύγουν γιατροί

17.11

Το πρόβλημα με την αναστολή των υγειονομικών εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έχει αντίκτυπο και στην λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας. Σήμερα όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία έκανε την εμφάνιση της στη φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Έπεται συνέχεια στις εργολαβίες, σημειώνει ο κ. Γεωργιακάκης ο οποίος καλεί την κοινωνία να αντιδράσει στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Οι κλινικές του νοσοκομείου δουλεύουν με οριακό σε αριθμό προσωπικό και αυτό φαίνεται από την κατάθεση της παραίτησης του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, την αποχώρηση ενός γιατρού, τη λήξη της σύμβασης σε έναν ακόμα αλλά και στη μη αντικατάσταση τους.

Το Κράτος αδιαφορεί για την κατάσταση αφού δε δίνει κίνητρα για κάποιες ειδικότητες και κάνει τις συνθήκες εργασίας απάνθρωπες για ορισμένες ειδικότητες.

Οι συνδικαλιστές ζητούν την άμεση επιστροφή των σε αναστολή υγειονομικών στην εργασία τους αλλά και την ανανέωση της σύμβασης των περίπου 45 επικουρικών που μέσα στην πίεση της πανδημίας οδηγήθηκαν στην έξοδο.