Προστέθηκαν 8 Κ.Υ. στην Κρήτη για τον εμβολιασμό του πληθυσμού – Δείτε ποια

19.10

11 μήνες περιμένουν οι ηλικιωμένοι και όχι μόνο να πάρουν πίσω στα χέρια τους της ζωή τους, καθώς όλο αυτό το διάστημα οι υπερήλικες δεν αγκαλιάζουν τα εγγόνια τους και τα παιδιά τους και δεν κυκλοφορούν χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο καθημερινός αριθμός των εμβολιασμών η 7η ΥΠΕ ενισχύει με ακόμα 8 εμβολιαστικά κέντρα το εγχείρημα. Από σήμερα στα Κέντρα Υγείας του Ηρακλείου σε Εσταυρωμένο, Καστέλι Πεδιάδος, και Μοιρών, σε Βάμο, και  Κίσαμο στα Χανιά, στην 1ης ΤΟΜΥ Ρεθύμνου καθώς και στο Κέντρο Υγείας Περάματος θα μπορούν οι άνω των 85 να προσέρχονται με το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.

Στο Κέντρο Υγείας Εσταυρωμένου, στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό σήμερα εμβολιάστηκαν188 ηλικιωμένοι.

Σε ότι αφορά στη μετάλλαξη του ιού η κα Μπορμουδάκη παρακολουθεί το  θέμα με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα προστίθενται τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές στα νοσοκομεία της  Σητείας, Ιεράπετρας και Νεάπολης, με τις υπόλοιπες πέντε νοσοκομειακές μονάδες του νησιού να συνεχίζουν τους εμβολιασμούς βάση προγράμματος και για το λόγο αυτό έγιναν προσλήψεις προσωπικού.

Να θυμίσουμε πως η επόμενη φάση του εμβολιασμού όταν ολοκληρωθεί στους άνω των 85 είναι η ομάδα από 80 – 84 ετών. Όταν ένα ραντεβού χάνεται που μέχρι στιγμής πανελλαδικά το ποσοστό αγγίζει στο 5% , οι δόσεις μεταφέρονται σε δομές του στρατού και της ΕΛ.ΑΣ και η κα Μπορμπουδάκη καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν νωρίς για την ενδεχόμενη ακύρωση.

Τις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα κέντρα υγείας του νησιού.

Την Πέμπτη θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού του οποίο θα έχει τη μορφή κωδικού QR και θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό, το αν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις, από ποιο εμβόλιο, αλλά και οι ημερομηνίες που ο κάτοχος του εμβολιάστηκε.