Προχωρούν οι διαδικασίες για την παλιά και νέα γέφυρα του Κερίτη – Τοπογραφούνται οι απαλλοτριώσεις

16.17

Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη και όσο περνά ο καιρός το κομμάτι που έχει απομείνει θυμίζει το τι συνέβη τον Φεβρουάριο του 2019.  Η πίστωση για την αποκατάσταση της έχει εξασφαλιστεί εδώ και περίπου 2 χρόνια από το Υπουργείο Υποδομών και είναι προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει οι μελέτες. Το ΥΠΟΜΕΔΙ πριν δύο ημέρες χρηματοδότησε με 851.000 ευρώ την εκπόνηση των μελετών.

Αυτό που ανησυχεί τον Δήμο Πλατανιά είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει άμεσα το Υποδομών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για να μην καταρρεύσει και το υπόλοιπο τμήμα της γέφυρας καθώς υπάρχει υψομετρική διαφορά από την κοίτη του ποταμού.

Σε ότι αφορά στην νέα γέφυρα νοτιότερα της παλιάς με την κίνηση να διεξάγεται όλα αυτά τα χρόνια από την στρατιωτική, αν και ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου φαίνεται πως η γραφειοκρατία ακόμα καλά κρατεί, ωστόσο αυτό το διάστημα θα προκύψουν οι απαλλοτριώσεις για να περάσει ο συνδετήριος δρόμος ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου.