“Πόρτα” στα Μουσεία στους μη Ευρωπαίους τουρίστες; – Δεν εγκρίνει το σύστημα τα πιστοποιητικά

14.18

Τουρίστες στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και δεκάδες άλλες εθνικότητες. Από τις 13 του μήνα που ισχύουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους πολίτες, παρουσιάστηκε πρόβλημα με τους επισκέπτες μουσείων που προέρχονται από την Αμερική, το Μαρόκο, τη Βρετανία, τη Ρωσία αλλά και δεκάδες άλλες χώρες. Για παράδειγμα στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στον έλεγχο που πραγματοποιείται στην είσοδο, το ηλεκτρονικό σύστημα δε δίνει την έγκριση στους υπαλλήλους να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι του Μουσείου καθημερινά καλούνται να απαγορεύουν την είσοδο σε επισκέπτες που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ αφήνεται στην κρίση των υπαλλήλων το αν τα εκτός Ευρώπης πιστοποιητικά που φέρουν κάποιοι μαζί τους είναι γνήσια ή όχι.

Να θυμίσουμε ότι αυτά τα μέτρα βάση του ΦΕΚ ισχύουν μέχρι τον Μάρτιο και οι υπεύθυνοι των Μουσείων ζητούν την επέκταση του ηλεκτρονικού συστήματος για να μην απογοητεύουν με την απαγόρευση της εισόδου τους επισκέπτες που επιθυμούν να δουν τα εκθέματα. Στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα Χανιά, καθημερινά οι επισκέπτες είναι 250.