«Στάσεις και τις Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

17.58

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΣΑμεΑ παρουσιάζει έρευνα[1] με τίτλο  «Στάσεις και τις Αντιλήψεις για την Αναπηρία στην Ελλάδα και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους».

Η μελέτη στόχευε στη διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και η ΕΣΑμεΑ σας καλεί να την παρακολουθήσετε:

Από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr

Από τη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook https://www.facebook.com/ESAmeAgr

Από το instagram της ΕΣΑμεΑ https://www.instagram.com/ncdpgreece

Από το κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube https://www.youtube.com/user/ESAmeAGr

Την εκδήλωση συντονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Υποφάντης.

Την έρευνα παρουσιάζει ο επιστημονικός υπεύθυνος της GPO Αντώνης Παπαργύρης.

Το σχολιασμό και την ανάλυση της έρευνας αναλαμβάνουν:

  • Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ,
  • Κωνσταντίνος Στεφανίδης, πρόεδρος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή (HCI),
  • Μαρία Γαβουνέλη, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • Ξενοφώντας Κοντιάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη με κωφά και βαρήκοα άτομα μέσω παροχής διερμηνείας στην ελληνική Νοηματική Γλώσσα.