Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων ένας 86χρονος μετά από τροχαίο και μία 65χρονη – Κολυμπούσε στο Κουμ Καπί

14.14

Στις 8:15 το πρωί οι αρχές ενημερώθηκαν για σοβαρό τροχαίο στη Μάρκου Μπότσαρη κοντά στο κέντρο των Χανίων, όπου ένα ΙΧ παρέσυρε έναν ηλικιωμένο ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο. Πρόκειται για έναν 86χρονο. Αμέσως ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσε και η Τροχαία Χανίων. Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ.

Το τμήμα της τροχαίας ερευνά τα αίτια του ατυχήματος με τους κατοίκους της περιοχής να σημειώνουν ότι σε κάποια σημεία η Μάρκου Μπότσαρη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα ενώ στα ανηφορικά του σημεία η ορατότητα για πεζούς αλλά και οδηγούς είναι περιορισμένη  και οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες προκειμένου να είναι σε θέση να αντιδράσουν σε περίπτωση που κάποιος πεζός βρεθεί μπροστά τους ξαφνικά.

Σε ότι αφορά στην παραλία του Κουμ Καπί που είναι μια παραλία στην οποία κολυμπούν αρκετοί λουόμενοι κυρίως κάτοικοι της περιοχής και κάποιοι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, μια γυναίκα 65 ετών λιποθύμησε ενώ κολυμπούσε σύμφωνα με τις πληροφορίες . Η ώρα ήταν 7:30 όταν η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. Όταν έγινε αντιληπτοί από τους λουόμενους, εκείνοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο.

Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η 65χρονη είχε σφυγμό, ωστόσο είχε πιει πολύ νερό και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων. Εκεί οι γιατροί τη διασωλήνωσαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και θα περιμένουν ένα 24ωρο για να μπορέσουν να πουν αν η γυναίκα υπέστη κάποιο ισχαιμικό επεισόδιο.