Την επιείκεια της έδρας του Εφετείου ζήτησε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς του

17.30

Επιείκεια προς τους απαγωγείς του ζήτησε από την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης. Το πρωί ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και στο εδώλιο κάθονται εκ νέου οι «12» κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση. Η δίκη θα συνεχιστεί και αύριο με τις υπόλοιπες μαρτυρίες ενώ ήδη έχουν καταθέσει εκτός από τον επιχειρηματία, μέλη της οικογένειάς του και αστυνομικοί που συμμετείχαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και στη διάσωση του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

 

30 Μαρτίου του 2017 και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πέφτει θύμα απαγωγής στην Καλέσα Ηρακλείου. Για περίπου 6 μήνες εξελίσσεται ένα θρίλερ μέχρι την απελευθέρωση του από την αστυνομία τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Όλο αυτό το διάστημα ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας μεταφερόταν σε διαφορετικά κρησφύγετα στην Κρήτη και τους απαγωγείς να ζητούν από την οικογένεια τα υπέρογκα λύτρα των 100.000.000 ευρώ. Η υπόθεση αυτή αναβίωσε το πρωί στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε αντιμέτωπος ξανά με τους 12 καταδικασθέντες οι οποίοι πρωτόδικα, κατά περίπτωση εκτίουν ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 11 έως 26 έτη, ενώ δύο είναι εκτός φυλακής με αναστολή και το δικαστήριο ερευνά τον ρόλο τεσσάρων ακόμα κρητικών καθώς η έρευνα συνεχίζεται ακόμα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κράτησε μια στάση αξιοπρέπειας και μεγαλοψυχίας ενώπιον της έδρας καθώς ήταν ο πρώτος που κατέθεσε σήμερα στην έναρξη της διαδικασίας και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για τους καταδικασθέντες που έχουν μετανιώσει, μιλώντας με καλά λόγια για όλους και κυρίως για εκείνους τους 3 – 4 που είχαν το ρόλο του φύλακα και του μιλούσαν διαφορετικά δε θα ήταν σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά.

Πρωτόδικα, τον Φεβρουάριο του 2019 και οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα εκβίασης, ενώ οι 4 για απλή συνέργεια. Δύο κρίθηκαν ένοχοι για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, 4 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και 4 για κατοχή πολεμικού τυφεκίου και οπλοφορία.