Τι οδήγησε στη συγχώνευση των δύο τραπεζών στην Κρήτη – Εκτός η νέα της έδρα

15.31

Λεπτομέρειες για το τι ήταν εκείνο που οδήγησε στη συγχώνευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια Τράπεζα σε ένα νέο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά και η δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ήταν οι κυρίαρχοι λόγοι που έκαναν τις δύο τράπεζες της Κρήτης, να δώσουν τα χέρια.

Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα έχει έδρα την Αθήνα και το νέο διοικητικό συμβούλιο, σχεδιάζει έναν δυνατό παίκτη στον ανταγωνισμό σε σχέση με τις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών ενδεχομένως να φέρει και άλλες συνενώσεις και άλλων οργανισμών στο νέο εταιρικό σχήμα καθώς έχουν γίνει ανάλογες συζητήσεις.

Οι διαδικασίες προχωρούν στο πλαίσιο της συνένωσης και θα ακολουθήσει και μια μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με ποσό μεγαλύτερο των 100.000.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες, αρχές Νοεμβρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της νέα τράπεζας και το νέο της λογότυπο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Χανίων επανεξελέγη στις εκλογές των μετόχων με πρόεδρο τον Μιχάλη Μαρακάκ, ενώ τέλος μετά από κάθε συγχώνευση ακολουθεί και μείωση του προσωπικού ή μετακίνηση του με πρόθεση της διοίκησης να είναι η πρόσκληση της εθελούσιας εξόδου για μέρος των εργαζομένων και των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.