“Τους επιτέθηκε για να τους κλέψει επειδή η γυναίκα του ήταν έγκυος” – Τι λένε οι συγγενείς του ηλικιωμένου ζευγαριού από τον Φουρνέ

16.24

Την οργή και απογοήτευση των συγγενών του ηλικιωμένου ζευγαριού που τον Ιανουάριο του 2017 είχε πέσει θύμα άγριας ληστείας μέσα στο σπίτι του στον Φουρνέ Χανίων, προκάλεσε η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης, που μείωσε την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους δύο κατηγορούμενους, στα 8 χρόνια. Να θυμίσουμε ότι οι δύο Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 41 και 37 ετών αντίστοιχα έχουν ήδη μείνει στη φυλακή περίπου 5 χρόνια και αναμένεται με την απόφαση αυτή σε λίγους μήνες να αποφυλακιστούν καθώς θα έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους.

Να θυμίσουμε πως ο 88χρονος τότε Μανώλης Φραγκονικολάκης έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια 19 μέρες μετά το περιστατικό και η 81 ετών το 2017 σύζυγος του Ψυλάνθη, πριν από περίπου έναν μήνα. Οι δράστες είχαν δέσει χεροπόδαρα το ηλικιωμένο ζευγάρι καταφέρνοντας τους χτυπήματα για να τους πουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Αφού αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και κάποια χρυσαφικά τράπηκαν σε φυγή και η ηλικιωμένη κατάφερε να ενημερώσει μέσω του skype από το τάμπλετ, που ήταν το μόνο που έφτανε, την αδερφή της στην Αυστραλία, η οποία ενημέρωσε τους γιους του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο δικηγόρος του ενός εκ των δραστών τόνισε ότι ο νόμος του 2021 είναι ευνοϊκότερος στις ποινές τη στιγμή που αναγνωριστεί ελαφρυντικό, όπως έγινε στην περίπτωση των δύο, με τον πρότερο σύννομο βίο, και επέβαλε την ανώτερη των ποινών. Νωρίτερα την καταδίκη τους με βάση το κατηγορητήριο και τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών είχε πρότεινε η εισαγγελέας του εφετείου.

Στο ερώτημα προς τους κατηγορούμενους γιατί επιτέθηκαν στο ηλικιωμένο ζευγάρι, ο ένας εκ των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος και χρειαζόταν τα χρήματα, με τον γιο του ζευγαριού να απαντά ότι αυτό δεν είναι δικαιολογία…