Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολικά τμήματα στο Ηράκλειο

21.10

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που πήγαν σήμερα στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου βρήκαν ένα λουκέτο στην πόρτα καθώς το σχολείο ήταν υπό κατάληψη. Η είδηση ότι μια μαθήτρια ΄Β Λυκείου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, θορύβησε τους συμμαθητές της και προχώρησαν στο κλείσιμο του σχολείου αν και ο σχεδιασμός προέβλεπε μόνο το κλείσιμο του τμήματος και την καραντίνα δύο εκπαιδευτικών που τις τελευταίες μέρες έκαναν μάθημα μαζί της. Το σχολείο μπήκε σε τηλεκπαίδευση με το τμήμα της μαθήτριας να παραμένει κλειστό μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Στο Ηράκλειο που είναι σε επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης φαίνεται πως τα τμήματα λόγω κρουσμάτων θα κλείνουν σαν ντόμινο αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα προληπτικά μέτρα από όλην την κοινωνία, αφού έκλεισαν και δύο τμήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ένα στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και το άλλο στο 57ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς δύο εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί. Τα τμήματα θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Ο προϊστάμενος της Άβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης, σημειώνει ότι οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς όλα τα κρούσματα μαθητών προήλθαν από τους θετικούς σε κορωνοϊό γονείς.

Σε αναστολή είναι και το ειδικό δημοτικό σχολείο Ηρακλείου κωφών βαρήκοων έως και τις 29 Οκτωβρίου καθώς μία εκπαιδευτικός βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.