Τραγικό τέλος για παππού που προσπάθησε να σώσει τα εγγόνια του από πνιγμό

16.45

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ένας 61χρονος άνδρας στις Γούβες  Ηρακλείου προσπαθώντας να σώσει τα δύο του εγγόνια από πνιγμό. Τα δύο αγόρια παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κολυμπήσουν προς την ακτή. Ο άτυχος παππούς των δύο αγοριών κατάφερε να τα σώσει όμως ο ίδιος ανασύρθηκε νεκρός .

Σώα και αβλαβή είναι τα δύο παιδιά που πάλεψαν με τα κύματα το απόγευμα της Τρίτης σε παραλία στις Γούβες Ηρακλείου. Τα δύο αγόρια ηλικίας 7 και 10 ετών μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν, ωστόσο ο καιρός δεν ήταν καλός και τα παιδιά κινδύνευσαν να πνιγούν.

Το 10χρονο αγόρι κατάφερε μετά από ώρα να κολυμπήσει ως την ακτή ενώ τον 7χρονο βοήθησε ο παππούς του. Άμεσα τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Εκεί μεταφέρθηκε και ο 61χρονος παππούς τους.

 «Τα παιδιά ήταν καλά και όταν ήρθαν στο νοσοκομείο, απλώς για προληπτικούς λόγους πάρθηκαν εξετάσεις εργαστηριακές και κάθισαν στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας»

«Έπρεπε να ξεπεράσουν και το σοκ τους. Έπρεπε να τα παρακολουθήσουμε και να δούμε αν είναι όλα εντάξει, δεν υπήρχε όμως κανένα ανησυχητικό σημάδι».

Την τελευταία του πνοή άφησε ο παππούς των δύο αγοριών στην προσπάθεια του να τα σώσει από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Η σορός του 61χρονου άνδρα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, με την ιατροδικαστική υπηρεσία να εξετάζει τα πιθανά αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άντρας ήταν Άγγλος παραθεριστής ο οποίος επισκέφτηκε το νησί με τη σύζυγο την κόρη και τα 2 εγγόνια του σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Να σημειωθεί ότι σκάφος του Λιμενικού, προσέγγισε το σημείο, όμως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν δεν κατάφερε να τον πλησιάσει. Ένας ναυαγοσώστης έπεσε στη θάλασσα και εντόπισε τον άνδρα νεκρό.