Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους

16.51

Απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ όσοι επλήγησαν από τους σεισμούς στις 24 Ιουλίου και την 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. Το Υπουργείο Οικονομικών, για  την ανακούφιση των πληγέντων από τους πρόσφατους σεισμούς, παράλληλα με την υφιστάμενη απαλλαγή για την τρέχουσα χρονιά, προχωρά στη θεσμοθέτηση της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ για συνολικό διάστημα μίας τριετίας για τα ακίνητα που έχουν πληγεί, δηλαδή και για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, θα υποβάλλεται αίτηση για το έτος 2021 στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  από τον δικαιούχο . Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε νόμο του 2013, οι δικαιούχοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης είχε στην Αθήνα σειρά θεσμικών επαφών με υπουργικά στελέχη με στόχο την διεκδίκηση λύσεων και χρηματοδοτήσεων για θέματα αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές του Δήμου και διαχείρισης των συνεπειών από το σεισμό. Κατόπιν αυτών ο Δήμος έλαβε ως έκτακτη επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, το ποσό των 450.000,00€ για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών στις υποδομές και στα δίκτυα υδροδότησης.