Υπό διερεύνηση… οι συγχωνεύσεις με τα κενά να περιμένουν τους εκπαιδευτικούς που “θα εξοικονομηθούν”

14.44

Στο στάδιο της διερεύνησης είναι η υπηρεσία, όπως δηλώνει η προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Πόπης Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη σε ότι αφορά στις συγχωνεύσεις των τμημάτων και τάξεων στα σχολεία. Να θυμίσουμε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να κάνουν τις προτάσεις τους για το ποια τμήματα μπορούν να συνενωθούν ώστε να προκύψουν εκείνα με 25 μαθητές, καθώς στην πλατφόρμα του υπουργείου φαίνονται κόκκινα λόγω του μικρού αριθμού τους.

Η κα Κασσωτάκη σημειώνει ότι η υπηρεσία βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης με τα σχολεία και ζητά περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Από την άλλη οι γονείς ζητούν εν μέσω πανδημίας να μην μεγαλώσει ο αριθμός των παιδιών στις αίθουσες και καλεί την πρωτοβάθμια αλλά και το Υπουργείο να αναλογιστούν ότι φέτος οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις μετά από περίπου 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης.

Σε ότι αφορά στο δημοτικό σχολείο Κανδάνου που ο αριθμός των μαθητών δικαιολογεί για το Υπουργείο τη μετατροπή του από 6θέσιο σε 4θέσιο η κα Κασσωτάκη απάντησε ότι ο αριθμός είναι μικρός των παιδιών ανά τάξη αλλά ακόμη δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση.

Ωστόσο τα 6.000 κενά που υπάρχουν στη χώρα σε ώρες, δεν έχουν καλυφθεί με μια τρίτη φάση των αναπληρωτών, καθώς το Υπουργείο περιμένει να δει το τι θα γίνει μετά τις συγχωνεύσεις.