Νεκρός εντοπίστηκε ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης

20.00

Νεώτερη ενημέρωση

            Νεκρός εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου, και πιο συγκεκριμένα στο νησί Ονείρων ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης, όπως μετέδωσαν πηγές.
Η Κρήτη και τα Χανιά έχασαν έναν εμβληματικό πολιτικό που άφησε πλατύ έργο στη χώρα.

Ποιος ήταν..     
         Ο Σήφης Βαλυράκης γ
εννήθηκε το 1943 στα Χανιά. Ο πατέρας του, Γιάννης Βαλυράκης, ήταν αξιωματικός του Στρατού Ξηράς και βουλευτής της Ένωσης Κέντρου. Σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός στη Γερμανία και τη Σουηδία, με ειδίκευση στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς. Μιλούσε αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά.

          Κορυφαίο στέλεχος της αντι-χουντικής αντίστασης και του ένοπλου κλάδου του ΠΑΚ ήταν καταζητούμενος από το καθεστώς της 21ης Απριλίου επί τρία χρόνια για βομβιστικές επιθέσεις και συνελήφθη τελικά το 1971, όπου βασανίστηκε και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

      Διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού αλλά και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Νωρίτερα…

Έρευνες για να εντοπίσει τα ίχνη του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού και επί σειρά ετών πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σήφη Βαλυράκη διεξάγει το Λιμενικό Σώμα.

Ο πρώην υπουργός φαίνεται να έχει χαθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου, όπου είχε βρεθεί με σκάφος.

Συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν:

“Αγνοείται ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου.

Ο πρώην υπουργός έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και είχε πάει το Σαββατοκύριακο. Από σήμερα το μεσημέρι αγνοείται με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την αστυνομία και το λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος έχει βρεθεί και το λιμενικό αναζητά τον 78χρονο πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη ο οποίος είχε παέι για περιήγηση στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι.

Στις έρευνες του εντοπισμού του συμμετέχουν άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε από ένα αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα χωρίς επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε πλωτά του λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Aποστολών.