Χιλιάδες οι ιατρικές πράξεις στο 2ο Κ.Υ. Χανίων το 2021 – Εν αναμονή της καρδιολόγου

16.06

Εκτός από το νοσοκομείο Χανίων, το μεγαλύτερο βάρος σε ιατρικές πράξεις σε covid αλλά και μη covid περιστατικά σήκωσε η 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων στο παλιό νοσοκομείο τον χρόνο που μας πέρασε. Ο προϊστάμενος Στέφανος Ντουκάκης και η Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ καθημερινά έδωσαν το παρόν στους ασθενείς που τους είχαν ανάγκη με διαγνωστικούς ελέγχους, εμβολιασμούς, ενώ οι υγειονομικοί της μονάδας αντιμετώπισαν καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά.

Ενδεικτικά στο δεύτερο κέντρο υγείας Χανίων έγιναν σύμφωνα με τον κ. Ντουκάκη,

“11879 επισκέψεις στα Παθολογικά Ιατρεία μας (με τρεις Παθολόγους), 2870 επισκέψεις στα Παιδιατρικά Ιατρεία μας (με δυο Παιδιάτρους), 570 επισκέψεις στο Καρδιολογικά Ιατρείο μας, 1071 επισκέψεις στο Μαιευτικά μας, 3775 στο Μικροβιολογικά και 4815 στο Ακτινολογικό μας! Στο Covid Center ελήφθησαν 9956 PCR και RAPID test! Στο Εμβολιαστικό Κέντρο μας διενεργήθηκαν 53.020 εμβολιασμοί”.

Μέσα σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι επισκέψεις στα μη covid περιστατικά ήταν περισσότερες.

Εν τω μεταξύ,  η 7η ΥΠΕ έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών στο κέντρο υγείας, με τους ασθενείς να περιμένουν πως και πως την καρδιολόγο να επιστρέψει από την άδεια μητρότητας.

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να ανακοινωθεί ότι και στο πρώην ΙΚΑ θα γίνεται διαγνωστικός έλεγχος για κορωνοϊού σε όλον τον πληθυσμό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4:30 το μεσημέρι και όχι μόνο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.