Άγριο έγκλημα στις Μοίρες – Συνελήφθη ο φερόμενος δράστης

16.08

Ένα ακόμη άγριο έγκλημα συγκλονίζει την Κρήτη. Θύμα ένας 78χρονος από τις Μοίρες Ηρακλείου ο οποίος χθες το βράδυ έπεσε νεκρός από τα πυρά 51χρονου.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος δράστης υπό την επήρεια μέθης και έχοντας μαζί του όπλο έφτασε στο σπίτι όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του, σε μια γκαρσονιέρα την οποία νοικιάζει σε διώροφο οίκημα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το σπίτι. Χτύπησε την πόρτα του σπιτιού που βρίσκεται στο ισόγειο, όπου έμενε το 78χρονο θύμα και ιδιοκτήτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την πόρτα άνοιξε ο εγγονός του άτυχου ηλικιωμένου και ο 51χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον παππού του. Ο σπιτονοικοκύρης βγήκε στην πόρτα μαζί με την σύζυγό του και αφού υπήρξε μια μικρή συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, ξαφνικά, ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τον 78χρονο τραυματίζοντάς τον θανάσιμα ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και η 65χρονη σύζυγος του θύματος η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε ο γιος του 78χρονου στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, τον άνθρωπο αυτό δεν τον γνώριζε κανείς από την οικογένειά και ο πατέρας του δεν είχε καμιά σχέση μαζί του. Και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω αν είχε κάποια διαφορά με το άτομο που νοικιάζει την γκαρσονιέρα του πατέρα μου, εμείς πάντως δεν τον είχαμε δει ποτέ, δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα.»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από την πρώτη στιγμή, απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σπίτι που σημειώθηκε το φονικό και αμέσως εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φερόμενου δράστη.

Ο 51χρονος τελικά συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του σε περιοχή του Δήμου Φαιστού.