Άκαρπες οι έρευνες στο φαράγγι της Τρυπητής για τον 64χρονο Πολωνό

15.34

Σε θρίλερ για τους συγγενείς και σε μεγάλη πρόκληση για τις διασωστικές δυνάμεις έχει εξελιχθεί η υπόθεση εξαφάνισης του 64χρονου τουρίστα από την Πολωνία τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από μία εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο 64χρονος θα πρέπει να έχει κατασκηνώσει σε κάποια περιοχή ανάμεσα σε Σούγια και Αγία Ρουμέλη, καθώς στην τελευταία επικοινωνία που είχε με την οικογένεια του είπε ότι θέλει να πραγματοποιήσει πεζοπορία στα νότια της ευρύτερης περιοχής των Σφακίων.

Η σκηνή του 64χρονου βρέθηκε στην είσοδο του Φαραγγιού της Τρυπητής με κάποια από τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο οι αρχές εκτιμούν ότι πρέπει να πήρε μαζί του, ωστόσο δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.

Ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, τονίζει ότι οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι δε βρίσκεται εντός του Φαραγγιού της Τρυπητής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 64χρονος ήρθε στα Χανιά στις 6 Απριλίου και η τελευταία επικοινωνία με την οικογένεια του ήταν στις 8 Απριλίου. Πρόκειται για τον Αντρέι Βέμπερ, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταξιδιού του, έπρεπε να είχε επιστρέψει στην Κρακοβία,, το Σάββατο 13 Απριλίου. Δεν επιβιβάστηκε όπως στο αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης και αυτό έγινε αντιληπτό από τους οικείους του όταν πήγαν στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας για να τον παραλάβουν και δεν τον είδαν. Τότε ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές και ξεκίνησε η αναζήτηση του.

Υπήρξε μια πληροφορία ότι ενδεχομένως επιβιβάστηκε στο πλοίο για Γαύδο, όμως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες και τα ευρήματα δεν τον τοποθετούν στο ακριτικό νησί.