Έκθεση Χανιωτών στο Μπαχρέιν τον Μάρτιο του 2020

16.45

Το Βασίλειο του Μπαχρέιν. Η νησιωτική χώρα έχει 1.235.000 μόνιμους κατοίκους. Ανάμεσα στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία είναι μια αγορά την οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τα κρητικά προϊόντα. Στις συνεργασίες για εξαγωγές στο μικρό Βασίλειο της Ασίας προσβλέπει για δεύτερη φορά μέσω της έκθεσης Τροφίμων που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η συνεργασία με το Μπαχρέιν για τους Χανιώτες επιχειρηματίες έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα με εταιρία ελαιολάδου να είναι η πρώτη που μπήκε στα ράφια του Βασιλείου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες 3 Χανιώτες επιχειρήσεις και ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει.

Την Τετάρτη το απόγευμα στο ΕΒΕΧ πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση προς τις ντόπιες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να συμμετάσχουν στην έκθεση στο Μπαχρέιν τον Μάρτιο του 2020, με σκοπό να κλειστούν εξαγωγικές συμφωνίες.

Να σημειωθεί ότι το Μπαχρέιν το οποίο συνδέεται με μια γέφυρα 25 χιλιομέτρων με τη Σαουδική Αραβία είναι ένας προθάλαμος για τη συγκεκριμένη Αγορά, ενώ παράλληλα υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη ελληνική κοινότητα που ζει και εργάζεται στο Μπαχρέιν και ζητά τα τοπικά προϊόντα.