Αντίο στη στάθμευση στην οδό Παπαμαλέκου στη Νέα Χώρα

18.17

Οι αναπλάσεις των πεζοδρομίων στις γειτονιές των Χανίων εξαφανίζουν την στάθμευση των οχημάτων. Μετά την οδό Κορνάρου στο κέντρο της πόλης, σειρά είχε η οδός Παπαμαλέκου στη Νέα Χώρα όπου εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων.

Ο δρόμος έχει πλάτος 8 μέτρων γεγονός που επιτρέπει πλέον μόνο τη διέλευση των οχημάτων και όχι τη στάθμευση. Οι οδηγοί περίπου 40 οχημάτων θα πρέπει να ψάχνουν καθημερινά το που θα παρκάρουν αφού οι γύρω γειτονιές είναι γεμάτες με αυτοκίνητα και κάθε Πέμπτη στην οδό Κουστογέρακου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση στις γειτονιές.

Να σημειωθεί ότι στο εξής σύμφωνα με τις προδιαγραφές τα πεζοδρόμια δε θα μπορούν να έχουν πλάτος λιγότερο από δύο μέτρα με αποτέλεσμα όπου ο δήμος Χανίων προχωρά σε διαπλάτυνση στους δρόμους πλάτους 8 μέτρων θα εξαφανίζονται τα οχήματα και στους 10 μέτρων πλάτους  δρόμους, η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο στη μία πλευρά του δρόμου.

Οι κάτοικοι στο εξής λοιπόν πριν στείλουν αίτημα για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στη γειτονιά τους, θα έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα, μεγαλύτερα πεζοδρόμια ή χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι;

Εν τω μεταξύ , συνεχίζονται οι σχεδόν καθημερινές επιδρομές της Τροχαίας στην πλατεία Δικαστηρίων. Και χτες άνδρες της Τροχαίας αφαίρεσαν τις πινακίδες από όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον κυκλικό κόμβο καθώς να θυμίσουμε εδώ και μήνες έχει απαγορευτεί η στάθμευση στο σημείο. Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στάθμευσης, με την αστική συγκοινωνία να κοστίζει αρκετά για πολλούς και τα δρομολόγια να μην είναι τόσο συχνά, όσο θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.