Ανώγεια: Με μαντινάδα για τη βεντέτα έστειλε ο Χρυσοχοΐδης το μήνυμα του

19.57

Υλοποίησε τη δέσμευση του ότι γρήγορα θα ξαναβρεθεί στην Κρήτη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και το πρωί βρέθηκε στα Ανώγεια παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμανλάκη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του είπε μια μαντινάδα που αναφερόταν στην βεντέτα, αφού η όλη κινητοποίηση της αστυνομίας ήρθε μετά τα διπλό φονικό δύο οικογενειών στην περιοχή.

Στη σύσκεψη το παρόν έδωσαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, τους Δημάρχους Ανωγείων και Μυλοποτάμου και κάτοικοι οι οποίοι ζήτησαν από τον Υπουργό να είναι μαζί τους και όχι απέναντι τους.

Σε ότι αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι όπως είχε ανακοινώσει κατά την προηγούμενη επίσκεψη του στο νησί. Θα ενισχυθούν τα ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Μεσσαράς με 50 έμπειρους αστυνομικούς αλλά και με νέα οχήματα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η παρουσία της αστυνομίας θα είναι έντονη μέχρι να παταχθούν οι παραβατικές συμπεριφορές ώστε το επόμενο διάστημα να τηρηθεί ο νόμος στην περιοχή και όλοι οι κάτοικοι να συμβιώνουν ειρηνικά.

Κίνητρα στους νέους, συνεργασία με τις τοπικές αρχές και όχι μέτρα καταστολής ζήτησαν κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί.