Βίντεο:Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 27χρονος

19.51

Με σκυμμένο το κεφάλι κατέβηκε μετά από 4 ώρες σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου ζητώντας συγνώμη για την αποτρόπαια πράξη του σε βάρος της 60χρονης Σούζαν Ίτον, από την οικογένεια της.

Στις 11 παρά 20 το πρωί ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης πέρασε το κατώφλι της Ανακρίτριας Χανίων η οποία ξεκίνησε να του διαβάζει φράση – φράση τη δική του κατάθεση – ομολογία στους αστυνομικούς για να δει αν εξακολουθεί να ισχυρίζεται τον τρόπο με τον οποία διαπράχτηκε ο βιασμός και η δολοφονία της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου.

Από ότι φαίνεται ο εγκλεισμός του Γιάννη Παρασκάκη θα γίνει σε κατάστημα κράτησης της Κρήτης καθώς η δικογραφία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το dna που λήφθηκε από τη σορό της Suzzane Eaton αλλά και από τον δράστη και το αυτοκίνητο του. Παράλληλα η υπεράσπιση θα ζητήσει και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του δράστη.

Παράλληλα  οι αρχές εξετάζουν τις καταγγελίες και τις πληροφορίες για τρεις ακόμα επιθέσεις του 27χρονου σε βάρος άλλων τριών γυναικών.

Και ενώπιον της Ανακρίτριας σε ότι αφορά στον τεκμηριωμένα ασφυκτικό θάνατο της 60χρονης απάντησε ότι ο ίδιος δεν την έπνιξε κλείνοντας της το στόμα και την μύτη. Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση για το πώς τη χτύπησε με το αυτοκίνητο απάντησε ότι αφού έπεσε πάνω της μία φορά με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, όταν την είδε να ανασηκώνεται πάτησε το γκάζι και πάλι με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου τη χτύπησε στα άνω άκρα και το πρόσωπο προκαλώντας της πολλαπλά κατάγματα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο δικαστήριο πλέον ο 27χρονος είναι της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του βιασμού και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ο 27χρονος επανέλαβε ότι έδρασε μόνος του, ενώ όταν τον ρώτησε η Ανακρίτρια για το αν είχε προμελετήσει το έγκλημα του απάντησε αρνητικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να την υπεραστπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει λέγοντας ότι προς το παρόν δεν προκύπτουν ελαφρυντικά ενώ ζήτησε και από την πλευρά του συγνώμη από την οικογένεια της θανούσας.