Βίντεο: Θλιβερή η εικόνα στο ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα

17.08

Το πρωί πραγματοποίησε κλιμάκιο του Δήμου Χανίων αυτοψία παρουσία του Ολλανδού κατασκευαστή Σάντερ Ντούμα, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με ένα κτήριο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2003 και 17 χρόνια μετά μοιάζει με ερείπιο χωρίς να έχει καν λειτουργήσει.

Στο ποδηλατοδρόμιο τα πάντα είναι σπασμένα, από τα τζάμια και τις πόρτες, μέχρι τους τοίχους και τις ψευδοροφές. Κλιματιστικά, αλουμίνια, ηλεκτρικοί πίνακες όλα βρίσκονται στο χώρο να θυμίζουν ότι ναι μεν τοποθετήθηκαν αλλά καταστράφηκαν πριν καν επιτελέσουν το σκοπό τους.

Εικόνα θλιβερή και απογοητευτική για τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού που δαπανήθηκαν για να κατασκευαστεί ένα ποδηλατοδρόμιο πρότυπο στην νότια Ελλάδα. Η πίστα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τα σκουριασμένα σίδερα να εξέχουν σε όλους τους χώρους.

Να θυμίσουμε ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έβγαλε την απόφαση του πριν από περίπου δύο μήνες, όπου κατηγορούμενοι για τη μη ολοκλήρωση του έργου όπως προβλεπόταν στη σύμβαση ήταν ο εργολάβος και δύο υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.  ο εργολάβος αντιμετώπιζε κατηγορίες για απάτη σε βάρος του δημοσίου και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και οι μηχανικοί για άμεση συνέργεια σε απάτη σε βάρος του δημοσίου και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση από υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα Χανιώτικα Νέα, οκτώ μήνες από την  κατάθεση στον Εισαγγελέα Χανίων της μήνυσης κατά παντός υπεύθυνου από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για το θέμα του ποδηλατοδρομίου Χανίων, η δικαστική έρευνα αφορούσε σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κατεύθυνση για το  «Ολυμπιακό» έργο του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ειπώθηκε ότι το έργο για να ολοκληρωθεί χρειάζεται προσεκτικές μελέτες καθώς έχει ιδιαιτερότητες ενώ θα πρέπει να δοθούν επιπλέον 80.000 ευρώ.

Το ποδηλατοδρόμιο μαζί με το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι είναι δύο έργα που στοίχισαν πολύ και δε λειτούργησαν ποτέ. Λεηλατήθηκαν, βανδαλίστηκαν και καταστράφηκαν σε σημείο που απαιτούνται πολλά χρήματα για την αποκατάσταση και ολοκλήρωση του.

Τη στιγμή που η τοπική κοινωνία αποζητά τις αθλητικές υποδομές, αυτές μένουν ημιτελείς και μετατρέπονται σε καυτή πατάτα για τις τοπικές αρχές στις οποίες έχει περιέλθει η κυριότητα τους.