Βίντεο: Κίνδυνος να βυθιστεί στο σκοτάδι η Κρήτη

16.18

Με τον κίνδυνο να βυθιστεί η Κρήτη στο σκοτάδι ζουν οι κάτοικοι του νησιού μετά από τη δήλωση του κυρίου Βρέντζου που επιβεβαιώνει ότι θα γίνονται συχνές  διακοπές ρεύματος και υπάρχει πιθανότητα γενικού μπλακ αουτ και το Δεκαπενταύγουστο. Η αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και η έλλειψη νέου εξοπλισμού είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ .


Το σενάριο το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι, αναμένεται να γίνει πραγματικότητα το επόμενο διάστημα. Στα όρια του γενικού μπλακ άουτ, εν μέσω του καλοκαιριού φέρεται να βρίσκεται το σύστημα της ΔΕΗ.

Το θερμόμετρο τις προηγούμενες ημέρες έδειξε 37 βαθμούς Κελσίου, και η εκτεταμένη χρήση των κλιματιστικών  κατέρρευσε το σύστημα της ΔΕΗ.

Ωστόσο υπάρχουν, δικλείδες ασφαλείας για να μη σβήσουν τα νοσοκομεία τα αεροδρόμια και τα στρατόπεδα. Μάλιστα ο κυριος Βρέτζος κάνει έκκληση σε όσους έχουν πρόβλημα υγείας να βρίσκονται  σε ετοιμότητα.

Το κέντρο κατανομής ρεύματος βλέπει πως η παραγωγή δεν αρκεί για να καλύψει τη ζήτηση στην Κρήτη και χρειάζονται  οι γεννήτριες που εγκαταστάθηκαν στον Αποκόρωνα .

Πάντως παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας