Βίντεο: Υποτονική η αγοραστική κίνηση στα Χανιά

14.57

Το ταμείο έχει βγει μείον για τις περισσότερες επιχειρήσεις του Νομού Χανίων καθώς η αγοραστική κίνηση σε σχέση με πέρσι είναι αισθητά μειωμένη.

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες οι όποιοι περιμένουν το καλοκαίρι για να πουλήσουν το εμπόρευμα τους και βλέπουν τα καταστήματα τους καθημερινά άδεια.

Ανάσα για τα εμπορικά καταστήματα στο ενετικό λιμάνι αποτελούσαν οι τουρίστες από τις κρουαζιέρες τώρα όμως όπως αναφέρουν είναι απλοί περιπατητές.

Τι και αν περίμεναν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου! η κίνηση μπορεί να είναι  αυξημένη αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρονιά.

Από την πλευρά τους οι επισκέπτες αναζητούν να γνωρίσουν περισσότερο τα ήθη τα έθιμα και να αλλάξουν παραστάσεις από την καθημερινότητα τους  παρά να ψωνίσουν .

Να σημειωθεί ότι η Κρήτη φέτος είχε τον υψηλότερο αριθμό προγραμματισμένων θέσεων από τις αεροπορικές εταιρείες για το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο. Εντούτοις, οι θέσεις είναι λιγότερες από πέρυσι, απόρροια της γενικότερης κάμψης της ζήτησης για τα ελληνικά νησιά.