Δήμος Χανίων: Αισιόδοξος ο Π. Σημανδηράκης για το αποτέλεσμα των εκλογών|βίντεο

17.35

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Για τα Χανιά» πραγματοποιήθηκε  χτες το απόγευμα στον Κάτωλα, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν για να ακούσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού.

Πριν από περίπου έξι μήνες ξεκινήσαμε δειλά. Έχοντας ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο για κάθε συλλογική προσπάθεια: έχοντας πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού για τα Χανιά στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε στον Κάτωλα. Το παρόν έδωσαν οι 98 υποψήφιοι, φίλοι του συνδυασμού και κόσμος.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων είπε μεταξύ άλλων ότι η δυναμική, η εξωστρέφεια του Δήμου Χανίων, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Εμείς επιλέξαμε να καταρτίσουμε οι ίδιοι το πρόγραμμά μας, συνεργαστήκαμε, διαβουλευτήκαμε, προτείναμε, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε, καταλήξαμε σε μια συνισταμένη για τα Χανιά του αύριο

Αυτή η αίσθηση της ομαδικότητας έλειπε τόσα χρόνια από τα δημόσια πράγματα. Είχε κυριαρχήσει η αίσθηση ότι φτιάχναμε ομάδες μιας χρήσης και την άλλη μέρα καταλήγαμε να έχουμε μονάδες. Εμείς δεν φτιάξαμε ομάδα για να πάρουμε τον Δήμο, φτιάξαμε ομάδα για να κάνουμε δουλειά στον Δήμο. Θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί για τον πολίτη,  Ο κ. Σημαντηράκης κάλεσε τους Χανιώτες  να αξιολογήσουν την ομάδα  και το πρόγραμμά του συνδυασμού.

Σε αυτή την αυτοδιοικητική προσπάθεια μετέχουν με δυναμισμό, με ενθουσιασμό, με όρεξη Χανιώτισσες και Χανιώτες που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν τρία χαρακτηριστικά: τη γνώση, την εμπειρία σε διάφορους χώρους, επαγγελματικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς, σε συλλογικότητες, και το εσωτερικό κίνητρο προσφοράς.

Τα μέλη μας, οι υποψήφιοί μας, οι εθελοντές μας διερευνήσαμε τις ανάγκες, εντοπίσαμε τις προτεραιότητες, δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα σε ομάδες με βάση πέντε θεματικούς άξονες και καταλήξαμε σε ένα καινοτόμο, νεωτερικό πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες του Δήμου Χανίων. Έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά, δεν φοβόμαστε να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία του σήμερα, και με αυτά τα εργαλεία θα προχωρήσουμε στο αύριο! Αυτή η συμμετοχική, συλλογική και τελικά εξαιρετικά καρποφόρα διαδικασία δείχνει τον δρόμο, δείχνει πώς θα δουλέψουμε την επόμενη μέρα.

 

Αυτή η αίσθηση της ομαδικότητας έλειπε τόσα χρόνια από τα δημόσια πράγματα. Είχε κυριαρχήσει η αίσθηση ότι φτιάχναμε ομάδες μιας χρήσης και την άλλη μέρα καταλήγαμε να έχουμε μονάδες. Εμείς δεν φτιάξαμε ομάδα για να πάρουμε τον Δήμο, φτιάξαμε ομάδα για να κάνουμε δουλειά στον Δήμο. Θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί για τον πολίτη, όχι η αποτελεσματικότητά μας να εξαντλείται μέχρι να πάρουμε τις εκλογές. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαχωρισμούς, δεν θέλουμε να σηκώσουμε τείχη. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια μεγάλη τομή.

Την Κυριακή θα έχουμε καταφέρει τον πρώτο μεγάλο στόχο. Θα είμαστε στον β΄ γύρο. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ο κορμός της επόμενης δημοτικής αρχής. Θέλουμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι υπάρχει ένα άλλο υπόδειγμα αυτοδιοίκησης. Με τη δική σας στήριξη, θα τα καταφέρουμε.