Βίντεο – Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία σε Χανιά, Πλατανιά και Αποκόρωνα

16.52

  Πολλές είναι οι γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ραντεβού στο γιατρό τους για τις εξετάσεις τους. Για τον λόγο αυτό και με σκοπό τη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που ολοένα και αυξάνεται στον γυναικείο πληθυσμό τις χώρας μας, η Ελληνική Αντικαρκινική εταιρία και οι δήμοι του νομού μας ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Τις επόμενες ημέρες, στον δήμο Χανίων, Πλατανιά και Αποκορώνου θα πραγματοποιείται δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος. Στον Δημοτικό κήπο Χανίων από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου Στις 28 του μήνα θα γίνει στο Τσιράκειο Ίδρυμα, ενώ στις 29 Ιανουαρίου στον Αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος στο Γεράνι. Στις 30 και 31 Ιανουαρίου δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος Βρυσών.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής αντικαρκινικής εταιρίας, Παναγιώτης Μπατσαρισάκης σχετικές δράσεις ενημέρωσης προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται στα Χανιά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προσφορά της Ε.Α.Ε., επισημαίνοντας ότι το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων προωθεί και ενισχύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Όπως επεσήμαναν ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αποκόρωνα, Αργυρώ Μπενάκη, η ανταπόκριση των γυναικών με τις δηλώσεις συμμετοχής ήταν εντυπωσιακή.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια, που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 7.500.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό, που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.