Ελεύθεροι με περιοριστικούς μέχρι τη δίκη οι 6 από τους 9 που έκλεβαν σπίτια και επιχειρήσεις

16.46

«Στρίμωξε», σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ανακριτής και Εισαγγελέας Χανίων με τη δικογραφία που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος τους, τους 9 κατηγορούμενους για ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε Αθήνα και Κρήτη. Χτες οι 9 φερόμενοι ως δράστες βρέθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών απολογούμενοι για τις κλοπές ΙΧ, σπιτιών και επιχειρήσεων, από τις οποίες φέρονται συνολικά να είχαν αποσπάσει λεία αξίας 150.000 ευρώ.

Οι τρεις είναι ήδη προφυλακιστέοι για ανάλογες εγκληματικές ενέργειες και πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα και δύο Αλβανούς 30 και 35 ετών, οι οποίοι φέρονται να είχαν ανοίξει σπίτια και επιχειρήσεις σε Αποκόρωνα, Κίσαμο και Χανιά.

Οι υπόλοιποι  έξι, αφού απολογήθηκαν, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους την Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή τους μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό τμήμα του τόπου καταγωγής τους. Πρόκειται για δύο Χανιώτες και μία Χανιώτισσα, έναν Ρεθυμνιώτη και δύο Αθηναίους, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό. Οι ηλικίες των έξι είναι από 32 έως 59 ετών.

Οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν εδώ και μήνες την εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με το σχέδιο των δραστών, έκλεβαν αυτοκίνητα από την Αθήνα, τα έφερναν με αλλαγμένες πινακίδες και στην Κρήτη και με αυτά πραγματοποιούσαν τις ληστείες και τις κλοπές.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους φαίνεται πως είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες. Η μία παρακολουθούσε τις κινήσεις των ιδιοκτητών και φωτογράφιζε τα σπίτια τους, λέγοντας στη δεύτερη ομάδα τις πληροφορίες για το ποιες ώρες απουσιάζουν από τα σπίτια τους.

Μετά αναλάμβανε η δεύτερη ομάδα η προχωρούσε στην κλοπή.

Η αστυνομία φέρεται να έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία και φωτογραφίες από σπίτια στην Κρήτη τα οποία πιθανότατα ήταν ο επόμενος στόχος των συλληφθέντων.

Οι συλλήψεις να θυμίσουμε έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους 6 να καταβάλλουν χτες χρηματική εγγύηση προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους.