Η Στέγη κοριτσιών του Αγίου Νεκταρίου και το σπουδαίο της έργο

16.19

Το να μεγαλώνεις μακριά από το οικογενειακό σου περιβάλλον για διάφορους λόγους είναι ένας δύσκολος ψυχολογικός παράγοντας. Όταν όμως βρίσκεις μια στέγη φροντίδας όπου εργαζόμενοι και τα άλλα παιδιά γίνονται η οικογένεια σου, τότε επιστρέφει η δύναμη σου και μπορείς να αντιμετωπίσεις το μέλλον με αισιοδοξία. Με αυτό το σκεπτικό λειτουργεί εδώ και περίπου μισό αιώνα η στέγη κοριτσιών του Αγίου Νεκταρίου, για κορίτσια που για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί από τους γονείς τους.

Οι περισσότεροι Χανιώτες έχουν περάσει από έξω από τη Στέγη έχοντας στο μυαλό τους ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα αγνοώντας ενδεχομένως το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθώς πρόκειται για τη μοναδική δομή που ουσιαστικά υιοθετεί τα  κορίτσια στην Κρήτη. Η νέα διοίκηση της στέγης είναι πιο εξωστρεφείς και θέλει να γνωριστεί με την τοπική κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό ο συνάνθρωπος ανακαίνισε τον 4ο όροφο του κτηρίου προσφέροντας υπηρεσίες που έλειπαν στα παιδιά και τις έφηβες.

Τα κορίτσια στην πλειοψηφία τους είναι από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Ουγκάντα, έχουν τις καθημερινές ανάγκες της σίτισης, μόρφωσης, ψυχαγωγίας, ένδυσης κ.α. με το Κράτος να απουσιάζει στη χρηματοδότηση και τη διοίκηση να στηρίζεται στην ευαισθησία των πολιτών της Ελλάδας και του εξωτερικού.