Η Green Team του Creta Maris Beach Resort σε δράση

15.23

Συντήρηση Δέντρων & Ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με την Κρητική Χλωρίδα

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου, το Creta Maris Beach Resort, διοργάνωσε την Ημέρα Συντήρησης Δέντρων, και ενημέρωση για την Κρητική Χλωρίδα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί.

Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τουριστών, η Green Team του Creta Maris Beach Resort, στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι-εθελοντές και επισκέπτες-εθελοντές του ξενοδοχείου, προέβη σε ασβέστωμα* δέντρων και περιποίηση καλλωπιστικών φυτών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Οι συμμετέχοντες εθελοντές-επισκέπτες αφού ενημερώθηκαν για το πρωτοπόρο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας που υλοποιεί το ξενοδοχείο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και οι ίδιοι να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεναγήθηκαν στους μοναδικούς κήπους του Creta Maris, όπου φιλοξενούνται ξεχωριστά είδη φυτών και δέντρων, χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής χλωρίδας. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στη πρακτική, με ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα, του ασβεστώματος των δέντρων, ενώ περιποιήθηκαν καλλωπιστικά φυτά και ελιές.

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος την Κρητική χλωρίδα και να συμμετάσχουν σε παραδοσιακές εργασίες των κατοίκων της Κρήτης.

*Ασβέστωμα = μέθοδος στοιχειώδους εντομοπροστασίας/παρασιοτοπροστασίας οπωροφόρων και καλλωπιστικών φυτών, αλλά και προστασίας των κορμών τους από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στο Metaxa Hospitality Group και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια & 2 snack points, 9 μπαρ, 7 πισίνες, υδάτινο πάρκο, θερινό κινηματογράφο, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία.