Κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο skeet η αθλήτρια σκοποβολής Εμμανουέλα Κατζουράκη

15.20

Αγωνιζόμενη στο «skeet» της σκοποβολής γυναικών, η Εμμανουέλα Κατζουράκη τερμάτισε με σκορ 123/125 καταρρίπτοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε από τον Μάρτιο του 2018 η Άρτεμις Κεφαλίδου  με επίδοση 118/125 σε αντίστοιχο αγώνα στο Λαγκαδά. Έπειτα από 5 μόλις χρόνια προπόνησης, η Εμμανουέλα, κατέφερε επίσης να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων, στους αγώνες κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων το περασμένο Σαββατοκύριακο με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία.

Στόχος της νεαρής αθλήτριας, είναι να λάβει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι οποίοι και αναβλήθηκαν για  το 2021 λόγω της πανδημίας. Εκτός από την Εμμανουέλα, ο Γιώργος Σαλαβαντάκης, ο Χανιώτης προπονητής εθνικής ομάδας στη σκοποβολή έχει ακόμη 2 αθλητές οι οποίοι έχουν πάρει τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

Το σκητ είναι αγώνισμα σκοποβολής πήλινου στόχου με δίκανα. Αφορά γρήγορες και κοντινές βολές. Έχει βέβαια και απαιτήσεις: σωματικές διανοητικές και ψυχολογικές. Το σκοπευτήριο Χανίων στεγάζεται στη περιοχή Καμπάνι, στο Ακρωτήρι.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως από τους 7 αθλητές σκοποβολής στην χώρα μας και οι οποίοι ασχολούνται με το σκητ, οι 5 είναι από τα Χανιά.