“Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη δουλειά μας”, λένε οι συμβασιούχοι με την 3Κ

16.40

54 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα οδηγοί και συνοδοί, στους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκορώνου και Σφακίων, βλέπουν τους αγώνες τους να μη δικαιώνονται μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ. Όπως καταγγέλλουν, αν και ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, είχε δεσμευτεί ότι η προϋπηρεσία τους θα μεταφραζόταν σε μοριοδότηση για τη μονιμοποίηση τους, το ταβάνι των 24 μηνών, αφήνει το 80% εκτός, αφού τους ξεπερνούν σε μόρια οι άνεργοι και πολύτεκνοι.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται, σε ότι αφορά στα Χανιά, για τους 33 συμβασιούχους του Δήμου Χανίων, τους 17 του Πλατανιά, 2 του Αποκόρωνα και 2 των Σφακίων. Από το 2015 εργάζονται ανελλιπώς με ανανέωση των συμβάσεων τους. Όπως αναφέρουν από τους 33 του Δήμου Χανίων, μόνο οι 4 θα μπορέσουν να προσληφθούν βάση μοριοδότησης.

Όπως τονίζουν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δουλειάς αφού η εμπειρία τους δε φτάνει σε μόρια, εκείνα της ανεργίας και της πολυτεκνίας.

Η δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκε το προηγούμενο διάστημα τους προστατεύει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, όμως αν ένας προσληφθεί με την 3Κ τότε πρέπει να σταματήσουν από την εργασία τους.

Οι συμβασιούχοι υπογραμμίζουν ότι θα κινηθούν νομικά για τη δικαίωση τους, καθώς ζητούν την πλήρη μοριοδότηση όλων των μηνών της εργασίας τους.