Μαθήτρια ετών…75!

15.27

Τι κι αν τα χρόνια έχουν περάσει… ποτέ δεν είναι αργά να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Η θέληση για γνώση δε σταματά. Ένα παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Παναγιώτα Παναγοπούλου, μαθήτρια πρώτης λυκείου, ετών 75!

Το σχολείο προσέφερε παρηγοριά όλο αυτό το διάστημα στην 75χρονη μαθήτρια από όλες τις κακουχίες που περνούσε. Οι συμμαθητές, συμμαθήτριες και οι καθηγητές της κυρίας Παναγιώτας, δείχνουν καθημερινά την αγάπη στο πρόσωπό της. Το κλίμα του σχολείου και οι γνώσεις, της  δίνουν την ευκαιρία για έναν χρόνο δημιουργικό.

Είναι αλήθεια πως πολλοί αφήνουν το σχολείο για διάφορους λόγους. Είναι επίσης αλήθεια πως δύσκολα παίρνει κανείς την απόφαση, να συνεχίσει ότι άφησε…

Το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή απολυτηρίων και ελέγχων των μαθητών του Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Ανάμεσα στους μαθητές και η κυρία Παναγιώτα η οποία έλαβε τη βαθμολογία της πρώτης τάξης και ατρόμητη, συνεχίζει την πορεία της στο επόμενο σχολικό έτος.
Για 40 χρόνια η κυρία Παναγοπούλου, κινούταν στον επαγγελματικό χώρο του εμπορίου. Απόφοιτη δημοτικού. Μία γυναίκα χωρίς απωθημένα. Η ιδέα όμως και επιλογή του να γυρίσει πίσω στα θρανία, να πάει αρχικά γυμνάσιο, να αποφοιτήσει και να συνεχίσει το λύκειο ήρθε εντελώς ξαφνικά.