Μαθητικό λεωφορείο έπιασε φωτιά στους Λάκκους – Διαμαρτύρονται οι γονείς

15.50

Τη διαδρομή του τρόμου ακολουθούν όπως τη χαρακτηρίζουν οι γονείς, οι περίπου 30 μαθητές καθημερινά για να πάνε στα σχολεία τους. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού στον Φουρνέ και εκείνοι του Γυμνασίου στον Αλικιανό, που μένουν σε Λάκκους, Καράνου και Ορθούνι επιβιβάζονται σε μαθητικό λεωφορείο το οποίο τη Δευτέρα αλλά και την Τετάρτη άρπαξε φωτιά στη μηχανή σπείροντος τον φόβο στους μαθητές, την ώρα που επέστρεψαν από τα σχολεία τους.

Οι γονείς όμως δε διαμαρτύρονται μόνο για τη συντήρηση του λεωφορείου. Το βασικό πρόβλημα τους είναι η κατάσταση του δρόμου που οδηγεί τα παιδιά τους στο σχολείο. Λίγες παρεμβάσεις σημειώνουν έχουν γίνει από τις καταστροφές του χειμώνα με αποτέλεσμα το υπεραστικό ΚΤΕΛ να βάλει στη γραμμή μικρότερο λεωφορείο για να μην είναι επικίνδυνο το πέρασμα και έτσι αρκετοί μαθητές είναι όρθιοι στα περίπου 10 χιλιόμετρα της διαδρομής με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.

Οι γονείς ζητούν την αποκατάσταση του δρόμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από το ΚΤΕΛ ένα ασφαλές λεωφορείο στο οποίο θα κάθονται με τη ζώνη ασφαλείας όλα τα παιδιά. Για τους μόνιμους κατοίκους που εξυπηρετούνται από το μαθητικό ζητούν να μπει και δεύτερο λεωφορείο στη γραμμή.

Όπως είναι φυσικό το υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου γνωρίζει τις διαμαρτυρίες των γονέων και απάντησε με ανακοίνωση του μεταξύ άλλων:

“Το παραπάνω δρομολόγιο το εκτελούμε στα πλαίσια της συμβατικής μας υποχρέωσης με την Πολιτεία. Μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων από την παραπάνω διαδρομή. Το ΚΤΕΛ δεν είναι αρμόδια Υπηρεσία να κρίνει περί της καταλληλότητας του δρόμου.

Την παρούσα επιστολή θα την κοινοποιήσουμε άμεσα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στη Διεύθυνση Μεταφορών για να αποφανθούν και να μας δώσουν τις ανάλογες οδηγίες όσον αφορά την καταλληλότητα του δρόμου.

Το ΚΤΕΛ σε κάθε περίπτωση επιθυμεί την ασφάλεια των Μεταφορών και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και άμεσα θα μεταβάλει το δρομολόγιο εφόσον αυτό αποφασισθεί αρμοδίως”.