Μεγάλη Τετάρτη στις 19:00 ο τελικός της Ε.Π.Σ.Χ. | Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ – Απόλλων

17.20

Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ και Απόλλων Αγίου Ιωάννη είναι τελικά το ζευγάρι του τελικού κυπέλλου Χανίων για την χρονιά 2018-19 καθώς η διοργάνωση που ξεκίνησε με την κλήρωση στις 29 Αυγούστου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24 Απριλίου με τους δυο μονομάχους να διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Για την ομάδα του ΣΥΝΚΑ αυτή θα είναι η δεύτερη φορά καθώς πέρυσι κόντρα στην Παλαιόχωρα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 και φέτος αυτή την φορά ως εκπρόσωπος στην 3η κατηγορία θέλει την κατάκτηση του μετά και την άνετη παραμονή στο πρωτάθλημα.

Το ταξίδι ουσιαστικά είχε αφετηρία τις Μουρνιές όπου στις 26 Σεπτεμβρίου φιλοξένησε την Θύελλα Καλάθενων την οποία και νίκησε με 3-0. Στη συνέχεια στην φάση των «16»  όπου και συνάντησε τους φετινούς πρωταθλητές της ΕΠΣΧ τον Πανακρωτηριακό. Σε ένα ματς με πολλές αλλαγές από πλευράς Κώστα Ανυφαντάκη ο Πανακρωτηριακός στάθηκε εξαιρετικά όμως τελικά η ομάδα του ΣΥΝΚΑ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και στην παράταση να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου και βρήκε μπροστά της τον Ηρακλή Νεροκούρου.

Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη  στο 3-0 και παράλληλα στα ημιτελικά όπου το επόμενο εμπόδιο για τον τελικό ήταν ο Άρης Σούδας. Ένα ματς που χρειάστηκαν 2 αναβολές για να καταφέρουν τελικά οι ομάδες να αγωνιστούν καθώς οι αντίξοες καιρικές συνθήκες άλλαξαν αρκετές φορές τον προγραμματισμό.

Τελικά στις 20 Μαρτίου έγινε ο πρώτος αγώνας καθώς στα ημιτελικά ήταν «διπλά» τα ματς. Η ΑΕΕΚ ΣΥΝ.ΚΑ πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα καθώς επιβλήθηκε με 3-0 στις Μουρνιές παρά το γεγονός πως ο Άρης Σούδας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός χάνοντας μάλιστα και πέναλτι.

Στον επαναληπτικό είχαμε ένα χορταστικό ματς όπου δεν βρέθηκε νικητής με το τελικό 2-2 να στέλνει για μια ακόμα φορά το ΣΥΝΚΑ στον τελικό.

***όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μέρος των εσόδων θα διατεθεί για  φιλανθρωπικό σκοπό

Από την άλλη ο Απόλλωνας έφτασε μέχρι τον τελικό έχοντας τα εξής αποτελέσματα

«32» Απόλλων-Άπτερα 3-1

«16» Απόλλων-Νέος Κισσαμικός 7-0

« 8» Απόλλων-Παλαιόχωρα 2-1 στην παρ. (1-1 κ.δ.)

Ημιτελικά: Σπάθα-Απόλλων 0-4

Απόλλων-Σπάθα 0-1

Διαιτητής: Γρ. Χρυσός
Βοηθοί: Αντ. Κουρκουμελάκης –  Μιχ.Γαλάνης
4ος διαιτητής: Γ. Κουκουράκης