Μειώθηκε 3% η ανακύκλωση στα Χανιά – Επεκτείνονται οι καφέ κάδοι

14.12

Ο κορωνοϊός σταμάτησε ή περιόρισε πολλές δραστηριότητες  και στο απυρόβλητο δεν έμεινε η ανακύκλωση. Αν και μείναμε στο σπίτι, η κατανάλωση περιορίστηκε, η ζήτηση των ανακυκλώσιμων μειώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο κατά 3% ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία πλέον σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ έχουν μηδενική τιμή.

Η μη έλευση του ανάλογου αριθμού τουριστών σε σχέση με πέρυσι έχει φανεί και στην ανακύκλωση κυρίως του γυαλιού, το οποίο παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση.  Κρασί και ποτά σε γυάλινα μπουκάλια δεν καταναλώνονται αφού αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ξενοδοχεία δεν έχουν καν ανοίξει. Ο κ. Τσουπάκης ζητά από όλους να ανακυκλώνουν σωστά, ώστε να μην αχρηστεύεται στους κάδους ότι υπάρχει.

Εν τω μεταξύ, την επέκταση των καφέ κάδων ανακύκλωσης προγραμματίζει η ΔΕΔΙΣΑ το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα εστίασης και άλλες επιχειρήσεις. Προς το παρόν δε θα τους δούμε στις γειτονιές για κομποστοποίηση όμως το επόμενο στοίχημα για τον Δήμο Χανίων είναι η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.