Νοσηλεύτρια τηλεφωνούσε στους συγγενείς για την καθαριότητα ηλικιωμένης επειδή δεν προλάβαινε

20.30

Μεγάλη αναστάτωση ένιωσε ένας Χανιώτης όταν τα μεσάνυχτα νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χανίων τηλεφώνησε σε έναν πολίτη στο σπίτι για να τον καλέσει στην κλινική όπου νοσηλευόταν συγγενικό του πρόσωπο για να της προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα υγιεινής επειδή λερώθηκε και δε μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί. Ο κ. Πανιεράκης δε μπορούσε να επιστρέψει μέσα στη νύχτα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο καθώς και μια άλλη νύχτα στη 1:15 π.μ. η ασθενής λερώθηκε και η νοσηλεύτρια ξανακάλεσε τα ξημερώματα στο σπίτι, για να τους καλέσει να την αλλάξουν.

Ο κ. Πανιεράκης καταγγέλλει το περιστατικό καθώς για περίπου 7 με 8 ώρες η συγγενής του παρέμεινε σε αυτήν την κατάσταση μέσα σε ένα θάλαμο και με άλλους ασθενείς, υπογραμμίζοντας ότι εξαναγκάζονται οι πολίτες να βάζουν αποκλειστικές.

Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων, από την πλευρά του σημειώνει ότι όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας, αμέσως προέβει στις απαιτούμενες ενέργειες ελέγχου του περιστατικού και καλεί τους πολίτες που έχουν παράπονα να ενημερώνουν τη διοίκηση.