Οι μαθητές πήγαν σχολείο – Οι δάσκαλοι πήραν άδεια

15.09

Το κουδούνι χτύπησε ξανά μετά από 2,5 μήνες για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων της χώρας. Μετά από ένα διάστημα ανάλογο της καλοκαιρινής ανάπαυλας τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν στις τάξεις τους εκ περιτροπής, τηρώντας αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η πλειοψηφία των μαθητών είπε ναι στην επιστροφή και στα Χανιά σε δύο μεγάλα δημοτικά της πόλης το 12ο και το 18ο οι υπεύθυνες δηλώσεις για τη μη παρακολούθηση μαθήματος ήταν ελάχιστες. Μόλις 5 σε σύνολο 260 μαθητών.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών όμως οι αιτήσεις για άδεια άγγιξαν το 10% του συνόλου των δασκάλων και νηπιαγωγών με αποτέλεσμα η πρωτοβάθμια να ψάχνει τους τρόπου για να μη μείνει κάποιο τμήμα χωρίς δάσκαλο.

Σε ότι αφορά στην καθαριότητα έγιναν προσπάθειες από τον Δήμο Χανίων για να προστεθεί ακόμα μία βάρδια καθαριστριών στα σχολεία.

Τέλος σε ότι αφορά στα ολοήμερα προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για τη λειτουργία τους μέχρι τα τέλη Ιουνίου που θα λήξει αυτή η περιπετειώδης και πρωτοφανής σχολική χρονιά.