Πανελλήνιες 2020: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων

14.51

Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, θέτοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίστηκαν φέτος.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Από αύριο, Σάββατο μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.