Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης καμία έκτακτη μετάθεση αστυνομικών στη Κρήτη

15.15

Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη. Μετά την συνάντηση των δύο αντρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Λευτέρη Οικονόμου ανακοίνωσαν προς εφαρμογή μια σειρά μέτρων αντιμετώπισης των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη.

Μεταξύ άλλων προέβλεπε την ενίσχυση των τμημάτων τροχαίας με έμψυχο δυναμικό 50 αστυνομικών στο νησί.

Όπως φαίνεται τα πράγματα δεν εξελίσσονται έτσι όπως περίμεναν οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους καμία έκτακτη μετάθεση αστυνομικών δεν θα γίνει στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται και σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Δυστυχώς στην Κρήτη παρατηρείται αύξηση των τροχαίων οδικών ατυχημάτων κατά 47% σε σχέση με τα σημειωθέντα πέρυσι. Το ζήτημα αυτό, ως καλώς γνωρίζετε, λόγω της σοβαρότητάς του αποτέλεσε πρωταρχικό θέμα σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2019.
Κατά τη συνάντηση αυτή, εκπονήθηκε σχέδιο, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά.
Παρά το ότι έχει καταστεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κρήτη θα πρέπει να ενισχυθεί με έμψυχο προσωπικό προς υλοποίηση και της ανωτέρω δέσμευσης με γνώμονα τον καταρχήν περιορισμό και ει δυνατόν την εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, με δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε ότι καμία έκτακτη μετάθεση δεν θα γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη.
Έχουμε πλειστάκις τονίσει ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί της Κρήτης σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτό για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες, παρά το ότι δεν διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή που εκείνοι θα επιθυμούσαν και θα έπρεπε να κατέχουν.
Επομένως, με την παρούσα ζητάμε να ενισχυθεί η Κρήτη με έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα διατεθεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες, προς αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, που πραγματικά αποτελούν μάστιγα για το Νησί μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων καταθέτει σειρά ερωτήσεων προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδή.

Να σημειωθεί ότι από την πρωτοχρονιά του 2019 μέχρι σήμερα 51 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο της Κρήτης με τα στατιστικά στοιχεία να καταγράφουν ραγδαία αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί της τάξης του 47% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.