Περιορίζουν οι τράπεζες τον κόσμο εντός των καταστημάτων

15.00

«Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του οδήγησε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της στη νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας. Οι τράπεζες καλούν τους πολίτες να μην εισέρχονται εντός των καταστημάτων αλλά να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ, ενημερώνοντας τους ότι κάποιες συναλλαγές που έκαναν στα ταμεία πλέον είναι υποχρεωμένοι να τις κάνουν στα Αυτόματα μηχανήματα.

Από νωρίς το πρωί στα υποκαταστήματα των Χανίων σχηματίστηκαν ουρές ενώ οι περισσότεροι πολίτες δε γνώριζαν ότι έχουν επέλθει περιορισμοί από σήμερα.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ είναι οι:

 

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. –
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ.   Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

– Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η Ένωση Τραπεζών καλεί τους πολίτες που πρέπει για την υπόθεση τους να μπουν εντός του καταστήματος να φορούν απαραίτητα μάσκα αλλά και να τηρούν τις αποστάσεις. Βέβαια η εικόνα στους εξωτερικούς χώρους είναι διαφορετική και επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός να κρατά το 1,5 μέτρο απόσταση από άλλα άτομα αλλά και το να φορά μάσκα.