Συναγερμός στον Έβρο – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

14.58

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην περιοχή του Έβρου, καθώς τουρκικά μέσα αναφέρουν πως πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα. Σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα και με πληροφορίες από “Τα Νέα” ήδη τις τελευταίες ημέρες  5 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στις Καστανιές και πήραν θέση στον φράχτη, στην περιοχή της Νέας Βύσσας.

Το θέμα με τη νέα απόπειρα να περάσουν στην ελληνική επικράτεια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ανακινείται τις τελευταίες ώρες και από τουρκικά ΜΜΕ τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για το τι θα επακολουθήσει.

Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Entirne TV, τοπικού καναλιού της Αδριανούπολης, το οποίο αναφέρει: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Εβρου».